Pierre curie i la química de l'amor

Pierre curie i la química de l'amor
L'amor és essencialment química en el cervell. Entre Pierre Curie (1859- 1906) i Marja Sklodowska (1867- 1934) funcionà la física i ... la química!.

dilluns, 5 de desembre del 2016

El nen que fou criat com a nena

Identitat sexual: innata o adquirida?:
Estudi dels bessons Brian i Bruce (Brenda, David) Reimer.
“El cas John /Joan” a la literatura medico-psicològica  Dr. John Money
La genètica dicta el gènere amb el que naixem: XX per a la dona i XY per al home.
Més tard, a la pubertat  son les hormones sexuals les que s’encarreguen de conformar la nostra aparença física.
Però, que succeeix quan la nostra biologia (genètica), la nostra aparença física i la identitat de gènere  no coincideixen entre si?, i el que resulta pitjor encara, i si aquesta incongruència ens ve imposada?


El nen (Bruce) que fou criat com una nena (Brenda)
Els bessons Bruce i Brian Reimer naixeren com a nens perfectament normals el 1965 al Canadà. Als 7 mesos començaren a tenir problemes de fimosi per a orinar. Seguint el consell del pediatra els pares decidiren fer-lis la circumcisió. Als pocs minuts de la intervenció, el cirurgià titular no va poder estar present i va fer la operació el  assistent,  els pares s’assabenten que el bisturí elèctric utilitzat per a operar a Bruce, degut a una fallada en el control de  potència, havia cremat completament el penis d’en Bruce. La família té un “shock” anul·len la operació d’en Brian i marxen cap a casa. Dies desprès el penis necrosat, cau literalment del cos d’en Bruce.
PER LLEGIR LA HISTÒRIA SENCERA CLICA AQUÍ   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada