Pierre curie i la química de l'amor

Pierre curie i la química de l'amor
L'amor és essencialment química en el cervell. Entre Pierre Curie (1859- 1906) i Marja Sklodowska (1867- 1934) funcionà la física i ... la química!.

dimecres, 3 de novembre del 2010

video del Congrès de la Solvay del 1927


http://www.youtube.com/watch?v=fI9bpnEm1lM
http://www.youtube.com/watch?v=uKMRSTdhOOA&feature=related
Al primer link tens traducció al csstellè, al segon l'edició, millor és en anglès
Vídeo de la famosa cinquena Conferència de Solvay gravat pel el científic Irving Langmuir, La comferència organitzada per Ernest Solvay és  probablement la "foto més important" de la història de la ciència.
, celebrada a l'octubre de 1927. Va tractar sobre "Electrons i Fotons". Els més notables físics de l'època es van trobar per discutir la recentment formulada teoria quàntica. Les figures destacades eren Albert Einstein i Niels Bohr. Einstein, decebut pel principi d'incertesa de Heisenberg va remarcar: "Déu no juga als daus". Bohr va replicar, "Einstein, deixa de dir a Déu el que ha de fer". Disset del vint-i-nou assistents eren o esdevindrien guanyadors del Premi Nobel. A part dels abans esmentats hi eren tambè madame Curie (única dona), Louis de Broglie, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Arnold Sommerfeld, Max Plank, Pauli, Debye, Dirac, Compton i Lorentz.
Els dos bàndols a la conferència Solvay (Bohr i Heisenberg) versus (L. de Broglie i E. Schrödinger). Planck el fundador i A. Einstein l'etern dissident:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada