Com pots veure molt guapo" que diguem no era, ¿ què li devia veure la rica i bonica Charlotte filla del propietari de la fàbrica a on feia de carboner Runge?. Val a dir que encara que a l'article no s'esmenta , el gran Goethe va demanar a Runge el 1819 que analitzès que portava el cafè, pocs messos desprès Runge descobrí i aïllà la cafeïna. A l'article si s'esmenta la descoberta del colorant blau d'anilina, del fenol, del pirrol,... però no del paper cromatogràfic. Va fer 3 anys de professor, fins el 1832, i llavors dirigeix una empressa de productes químics, el 1852 el gestor l'acomiada per despit, i Runge mor 15 anys desprès l'any 1867, marginat i instal·lat en una total pobressa. A sota tens la placa commemorativa que la empressa més tard li va dedicar, en desagravi, pels anys treballats (1832-1852)
"Els àtoms i les molècules són els únics elements que tenen, tant la natura com els humans, per fer totes les coses que existeixen", i la seva eina és la QUÍMICA! "Tots som molt ignorants, el que succeeix es que no tots ignorem les mateixes coses" Albert Einstein(1879-1955)
Pierre curie i la química de l'amor
dimarts, 1 de novembre del 2011
Ulls negres i electrons pi: la història del químic F. Runge
Si cliques a l'enllaç podràs llegir, en clau científica, però amb humor la història del químic alemany Ferdinand Runge (1795-1867) , que pels vols del 1834 torrava carbó a Berlín, i s'acabà convertint en el precursor de la potent química orgànica alemanya. L'article l'ha escrit el professor de l'IQS (Institut Químic de Sarrià) Josep Alfons Canicio, en el marc de l'Any Internacional de la Química, i de retruc et donarà idea de la importància dels electrons pi deslocalitzats. :
Etiquetes de comentaris:
01 QUÍMICA,
01 QUÍMICA: 2.1 Carboni: hidrocarburs
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada