Pierre curie i la química de l'amor

Pierre curie i la química de l'amor
L'amor és essencialment química en el cervell. Entre Pierre Curie (1859- 1906) i Marja Sklodowska (1867- 1934) funcionà la física i ... la química!.

diumenge, 4 de març de 2012

solucions amortidores, reguladores, tampons o buffers

Una solució amortidora és pot obtenir amb una solució d'un àcid feble (p.ex. àcid acètic) i una solució de sal d'aquest àcid feble (acetat de sodi), o bé una solució de base feble (p.ex. amoníac en aigua) i una solució de sal d'aquesta base ( clorur d'amoni- La principal capacitat que tenen és de mantenir el pH bastant constant davant´l'addició de quantitats moderades de solucins d'àcids forts (HCl)o de solucions de bases fortes (NaOH)

A continuació tens un link per a ampliar la informació:
solucions amortidores, reguladores, tampons o buffers
ADDICIÓ D'ÀCID I DE BASE A L'AIGUA PURA
ADDICIÓ D'ÀCID I DE BASE A UNA SOLUCIÓ REGULADORAObserva el canvi de pH en valors reals respecte l'aigua i respecte una solució amortidora: En aquest video senzill podem veure com una solució reguladora a base d'acetat de sodi/ àcid acètic aguanta el pH davant l'addició de quantitats moderadament altes de solucions d'àcids o bases.Al video de sota pots  obtenir una mica més de detall al mateix tema. Un sistema regulat és la sang que ha de mantenir el seu pH entre 7,35-7,45, regulat pel sistema àcid carbònic (CO2+H2O) i bicarbonat (HCO3-).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada