Pierre curie i la química de l'amor

Pierre curie i la química de l'amor
L'amor és essencialment química en el cervell. Entre Pierre Curie (1859- 1906) i Marja Sklodowska (1867- 1934) funcionà la física i ... la química!.

diumenge, 15 de febrer del 2015

Científics protagonistes de pel·lícules

Realment la vida dels científics no ha interessat gaire al cinema, hi podem  trobar molts pocs films.
Fa poques setmanes es va estrenar el film "La teoria del tot" (2015) film basat en bona part  vida del genial físic Stephen Hawking, des de la seva època d'estudiant, passant pel diagnòstic als 21 anys (1963) de l'afectació de la malaltia neuro-degenerativa "ELA" (esclerosi lateral amiotròfica), en aquell moment designada com a malaltia de la "neurona motora" o "malaltia de Charcot", que li havia de representar no més de 3 anys de vida, actualment en té 72. La pel·lícula es centra tan en la seva vida personal, relació amb la seva primera dona, la Jane, com a la seva contribució a la ciència en general i a la teoria dels forats negres en particular. El film recull la publicació de llibres que han estat autèntics best-sellers  


Una ment meravellosa
 Un altre  film interessant recull la vida del matemàtic John Nash "Una ment meravellosa (2001)" personatge afectat d'equizofrènia paranoide.
Creation ( Charles Darwin)

"Creation (2009)" mostra les tribulacions de Charles Darwin ,afectat per la mort de la seva filla, els record del viatge amb el Beagle, fins a la publicació del llibre "L'origen de les espècies".








Pots accedir a més informació sobre films de científics clicant al link de sota:
http://www.theguardian.com/technology/gallery/2014/may/09/scientists-on-screen

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada